Личните лекари ще получават по 5 лв. за консултация на бременни, става ясно от новите цени на медицинските дейности, утвърдени в Министерство на финансите, пише в-к "24 часа". Те ще влязат в сила от 1 януари 2011 г., след като МС ги приеме с постановление.

За профилактичен преглед касата ще плаща по 8 лв.За първо посещение при специалист се дават 15,50 лв., а за второ - 9 лв. Тази сума ще се приспада от свободната цена, а разликата ще се доплаща от пациента, ако се приеме идеята на здравния министър.

това е част от новина, която прочетох тук в сайта на "Моето дете", но реших да я пусна и тук, за да чуя и вашето мноние по въпроса. аз лично смятам че това е една огромна глупост, ако това се приеме, много бременни няма да имат достъп до специалист, поради простата причина че много от тях може и да не могат да си го позволят, а дори и да могат, защо трябва. тук при нас, например един преглед струва около 20-25лв., а с видеозон може и повече да е, това означава, че всяка бременна, всеки месец ще дава между 10 и 20 лв. за много хора това са много пари. честно ли е, държавата да ни отнеме правото на безплатни прегледи при специалист, които са много важни за нормалното протичане на една бременност.