С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Антибиотици

Антибиотиците са продукти от метаболизма на различни гъбички и бактерии или представляват синтетични или полусинтетични аналози на тези продукти. Антибиотиците забавят растежа на микроорганизмите – бактериостатичен ефект или ги разрушават – бактерициден ефект. Не се лекувайте с антибиотици при вирусни и гъбични инфекции. Антибиотиците действат само на бактериите.
При бактериална инфекция изискайте да се направи антибиограма. Антибиограмата представлява изследване, при което се установява точно кои антибиотици ще имат въздействие върху бактериите във вашия организъм. Неправилният прием на антибиотици води до развитието на т.нар. супербактерии, които стават резистентни и на най-мощните антибиотици. Това затруднява лечението на редица болести. За да избегнете този проблем, никога не взимайте антибиотици без консултация с лекар. Спазвайте точно предписаната терапия. Не пазете останалите лекарства за друг път. Търсете медикаменти с по-кратък курс на лечение.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби