С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Апендицит

Апендицитът е възпаление на апендикса. Това е най-честото остро коремно заболяване в детската възраст. Апендицитът рядко се проявява в първите две години от живота на детето. Най-висока е честотата му в училищна възраст.
Симптоми:
Основен симптом при всички деца е спонтанната коремна болка. Обикновено започва остро в областта на пъпа или ниско вдясно, където впоследствие трайно се локализира. Болката е постоянна, с тенденция за постепенно засилване. Детето избягва да се движи и реагира болезнено при допир. Възможно е и повръщане, ускоряване на пулса, понякога диария. Ректалната температура е по-висока от обичайното. Поставянето на диагноза обикновено е затруднено в първите часове на заболяването поради неспецифичния характер на оплакванията. Важно е да знаете, че редица други заболявания могат да проти-
чат с подобни симптоми.
Лечение:
Необходимо е изследване на пълна кръвна картина, общо изследване на урината
и/или ултразвуково изследване на коремните органи. Важно е възможно най-скоро детето да се консултира от детски хирург, за да се прецени необходимостта от оперативно лечение и то да бъде извършено навреме.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби