С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Атопичен дерматит


Атопичният дерматит е една от най-често срещаните екземи. Приема се за наследствено възпалително заболяване на кожата, което започва в детството и е
реакция на организма към редица дразнители. Атопичният дерматит има периоди на затишие и обостряне.
Симптоми:
Най-често обривите засягат лицето, но могат да се появят и по главата, тялото, ръцете и краката. Характерно за тях е силният сърбеж, който предизвикват. Понякога екземата изчезва към третата година, но в повечето случаи става хронична и може отново да се появи в юношеска възраст. Кожата на хора с атопичен дерматит е много суха. Появява се зачервяване, подпухналост и напукване. Атопичният дерматит е една от най-често срещаните екземи. Приема се за наследствено възпалително заболяване на кожата, което започва в детството и е реакция на организма към редица дразнители. Атопичният дерматит има периоди на затишие и обостряне.
Лечение:
За локално лечение се използват кортикостероидни кремове в зависимост от възрастта на детето и големината на обрива. Антихистаминовите препарати спират алергичната реакция. Друг метод е спазването на строга диета – без храните, предизвикващи обривите. Но най-важното е да се отстрани алергенът.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби