С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Бактерии

Бактериите са предимно  едноклетъчни микроорганизми, които са неразделна част от живота ни. Самите ние носим повече бактериални, отколкото човешки клетки – те са върху кожата ни, в устата, в червата. Устойчиви са на всякакви условия. От гледна точка на биохимичните си въздействия бактериите имат голямо значение за поддържането на равновесието в света на живите организми. Те също така въздействат по множество начини върху живота на хората. Докато някои бактерии причиняват болести, други са задължителни за метаболизма на хората.
Пробиотиците например са специално култивирани “добри бактерии”, които укрепват цялостно имунната система и подпомагат перисталтиката и функционирането на червата.
Патогенните бактерии, като стафилококи, стрептококи, пневмококи, са причинители на редица болести в детството. Всяка една от тези бактерии се влияе от различни антибиотици. Затова е препоръчително да се направи антибиограма, за да се изпише най-подходящият антибиотик.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби