С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Бебешко акне

Безобиден кожен проблем при новородените, който се появява през първите месеци.
Симптоми:
Най-често по личицето на бебето се появяват бели пъпчици, които в повечето случаи са с връхче. Те се наричат също така и „хормонални пъпки“ и са в следствие на преминалите в плода майчини хормони през плацентата, които незрялото черно дробче на бебето не може да разгради. Акнето донякъде се дължи и на неразвитите пори на бебешката кожа. Пъпките от претопляне са дребни и червени.
Лечение:
Препоръчва се почистване с преварена вода три пъти на ден. Подсушава се внимателно. Не се третират със спирт или специални кремове. Важно е да не се изстискват, защото има опасност от инфекция. Отминават сами за няколко седмици, до месец.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби