С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Безапетитие

То съпътства острите храносмилателни разстройства и цели да осигури на храносмилателната система покой до оздравяването й.
Уважавайте това безапетитие и не насилвайте болното дете с храна. Давайте му обаче достатъчно вода. Отказват храна и децата с възпалена лигавица на устата, особено люто, солено, кисело, много сладко, студени напитки. Понижен е апетитът и на децата с температура при други инфекции, но след оздравяването апетитът им се повишава. Не са редки случаите на мнимо безапетитие, при които детето поема полагащото му се количество храна, но майката, водена от желанието да има дете,  пълничко, като това на съседката, се оплаква пред лекаря, че детето й не яде достатъчно, дори че нищо не яде. А лекарят установява, че то е с тегло към горната граница на нормата и се изхожда два пъти на ден, въпреки че „нищо не хапва“.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби