С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Фимоза

Невъзможността на кожата на пениса да се отлепи от главичката му се нарича фимоза.
Симптоми:
Всички момченца се раждат с фимоза и това е съвсем нормално състояние. Природата по този начин пази главичката от “по-острата” бебешка урина и от замърсявания.
Лечение:
Не се вслушвайте в съветите на “печените” майки-приятелки как да оправите фимозата, че видите ли, чакат ви страшни неща. Не дърпайте насилствено кожичката над главичката, това не само е ненужно, но и опасно! И си е живо варварство, защото при “отлепването” кожата се нацепва и се образуват ръбци, които трудно зарастват. Да не говорим колко болезнено е за бебето и какви проблеми може да има в бъдеще. Въпреки това години наред мъжките рожби биваха тормозени с ненужни болезнени манипулации, включително от лекари за
съжаление. Това не се прави вече никъде по света, освен все още у нас. С нарастване на възрастта кожичката постепенно се отлепва сама от главичката и до третата годинка 95% от момчетата вече нямат проблем.
Останалите сами се справят през пубертета, когато се заиграват с половите си органи. Достатъчна е добрата хигиена. При къпане издърпвайте назад кожичката, но колкото позволява – без сила и без това да е болезнено за детето, и измивайте добре пениса. Разбира се, има случаи, когато е необходима хирургична намеса. Това се налага, когато детето не може да уринира добре при високостепенна фимоза: при уриниране кожичката се издува отпред като балонче и урината трудно излиза. Също и при възпаления на уретрата, но те са много редки.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби