С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Главоболие

У кърмачето наличието на главоболие трудно се познава. Вероятно то е и по-рядко срещано, тъй като у него няма умствена преумора. Главоболието много често придружава инфекциите с повишена температура, но изчезва заедно с основното заболяване. У големите деца главоболието всеки ден след завръщане от училище говори за вероятна умствена преумора. За него е характерно, че изчезва през почивните дни и ваканциите. Главоболие имат и децата с късогледство и някои зрителни отклонения. Ако вашето дете чете и пише с очи на 15–20 см от книгата, добре ще е да го види офталмолог. Във всички тези случаи главоболието е само през деня, а нощем изчезва. Ако вашето дете изплаква от главоболие през нощта, това е важен признак на тежко вътречерепно заболяване и се налага преглед от лекар. Ако вашето бебе има висока температура и силни, пронизителни писъци, които не спират, това означава с голяма вероятност възпалителен процес в черепната кутия – менингит или енцефалит (възпаление на мозъка).

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби