С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Грип

Грипът, или както се нарича – инфлуенца, е инфекциозно заболяване, предизвикано от вируси.
Симптоми:
Грипът често води до усложнения.
Вирусите се предават по въздушно - капков път и атакуват организма през лигавицата на устата, носа или очите, след което стигат до бронхите, и там бързо се размножават. Обикновено до три дни след заразяването детето вдига висока температура (над 39 градуса), която трудно се понижава. Чувства се омаломощено, изпитва мускулни и ставни болки. Има кашлица и страда от пристъпи на гадене.
Лечение:
Болното дете има нужда от почивка, сън и течности (чай, топли бульони, супи). За понижаване на температурата давайте лекарства с парацетамол или ибупрофен (най-добре под формата на сироп), но само тогава, когато температурата е над 38 градуса. Обикновено подобрението настъпва до 5 дни. Кашлицата обаче може да продължи до две седмици. Ако се стигне до усложнения, като бактериална инфекция, лекарят може да предпише и антибиотик.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби