С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Ларингит

Възпалението на лигавицата на ларинкса (гръкляна) се нарича ларингит.
Симптоми:
Детето се разболява с хрема и след няколко дни получава суха, дрезгава и лаеща
кашлица, която не му дава покой, особено нощем. Понякога гласът му пресипва,
но температурата не е задължителна. Болното дете се оплаква от сухота и дразнене в гърлото. При някои деца в ранна възраст положението може да стане доста драматично, ако отокът обхване и лигавицата в зоната под ларинкса. Посред нощ детето получава задух, трудно си поема въздух с характерен стържещ звук, кашлицата е лаеща. Състоянието трае 1-2 часа.
Лечение:
Причинители за ларингита са вируси, затова, ако няма усложнения, не се прилагат антибиотици. Осигурете чист и влажен въздух. Дават се сиропи за кашлицата и противоалергични лекарства за отбъбване на лигавицата. При пристъп през нощта успокойте детето (притеснението на майката засилва пристъпа), отворете широко прозорците и извикайте лекар.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби