С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Остър отит

Възпалението на средното ухо се нарича отит.
Симптоми:
Децата често боледуват от възпалени уши. Причината е, че те имат къса и широка Евстахиева тръба, която свързва носоглътката с ухото. Така и при най-елементарна хрема инфекцията лесно прониква към ухото и проблемите започват.
Ушната болка е много силна, детето се държи за болното ухо, плаче, става нервно. Ако възпалението е гнойно, има температура и повръщане. Хремата е почти задължителна. При кърмачетата болестта протича със силен продължителен плач.
Лечение:
За да облекчите болката на детето, сложете капки за уши, например Отипакс, и дайте парацетамол или нурофен. Топлината върху ухото много успокоява. Използвайте грейка или затоплена с ютия кърпа, като внимавате да не изгорите детето. Заведете детето на лекар. Ако възпалението е гнойно, се прилага антибиотик, но в повечето случаи отитът е серозен (негноен) и минава с гореописаните средства. Прилагат се и капки за нос.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби