С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Пъпна херния

Издуването на пъпа при напъване на бебето се нарича пъпна херния. Тя не е опасна за здравето на детето, защото не се заклещва за разлика от другите хернии.
Симптоми:
При някои деца пръстенът от съединителна тъкан, който затваря пъпния отвор, се разхлабва и пъпчето „изскача” при напъване и плач. Това е вродено състояние и не зависи от грижите, които се полагат за детето. Когато натиснете подутината, тя се прибира през пръстенчето. В хернията навлизат части от булото на червата и самите тънки черва. Големината на хернията е различна, може да е колкото череша, но понякога стига и големината на орех.
Лечение:
Оперативно лечение обикновено не се налага. С укрепването на коремната мускулатура, особено когато детето проходи, хернията постепенно изчезва. Споделете проблема в детската консултация, педиатърът ще ви покаже как да правите масаж на коремните мускули, за да заякнат и приберат хернията, и ще залепи пъпчето с подходящи лепенки. Те се държат 20-30 дни. Техниката не е сложна и като видите как го прави лекарят, може да подменяте лейкопласта и вкъщи.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби