С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Закаляване

Закаляването е сбор от мероприятия, целящи да повишат устойчивостта на детския организъм към заболявания.
Колкото и добре да се гледа детето, колкото и дълго да се храни с кърма и разнообразна храна, ако не е закалено, ще боледува повече . Не се налага да правите някакви свръхсложни процедури. Най-важното е да не се претопля детето. За съжаление, още от раждането бебетата се навличат с много дрехи и се отглеждат при високи температури от страх да не настинат. Така те се изнежват и при най-лекия полъх на вятъра са болни.
Няма точен критерий, по който да разберете дали на детето му е студено. Нослето, ръцете и краката на бебето са винаги хладни поради несъвършеното кръвообращение. Температурата на стаята нека е 18-20 градуса. Излизайте навън дори при студено време. Правете въздушни бани  при всеки тоалет на бебето. По-смелите могат да опитат влажни обтривания, ходене с боси крачета, слънчеви бани през лятото.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби