С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Енциклопедия

Зъбна хигиена

Спестете болките на детето си при зъболекаря, като го научите да се грижи за зъбите си от най-ранна възраст.
Причина за кариеса е бактериалната плака, която разяжда емайла на зъбите. Бактериите се хранят от въглехидратните остатъци в устата и произвеждат млечна киселина, която разрушава зъбите. Сладкото не само води до затлъстяване, то е основен враг на зъбите! Дори да давате флуор за профилактика, ако детето постоянно похапва бонбони и вафли, резултатът ще е нулев. Приучете малкото да се храни правилно и да мие редовно зъбите си. Зъбите и венците се почистват чрез слюнката и механично чрез храната. Давайте на детето плодове, зеленчуци, твърди храни.  Намалете шоколадите и сладкишите. Може веднъж дневно детето да хапне нещо сладко и след това веднага да измиете зъбите. Заменете сладките напитки с вода и чай.
Миенето на зъбките започва от втората година, но по аптеките се продават силиконови накрайници, с които можете да ги миете още с появата на първото зъбче.

 

Мaтериалите в сайта не са основание за поставяне на диагноза и по никакъв начин не заместват на консултацията с лекар! Санома Блясък България и Moetodete.bg не носят отговорност от вреди причинени вследствие на прилагане на съветите без консултация с компетентно медицинско лице.

ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби