С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Семейството на Pampers

Мили, майки!

Добре дошли в Семейството на Pampers!

Като всяка майка, вие заслужавате безкористна подкрепа в отглеждането на своето дете. А, сега зад вас застава една цяла общност. Ние създадохме това място специално за вас, за да имате възможност да споделяте своя опит и да обсъждате всички въпроси, които ви вълнуват, заедно с други майки и нашите експерти.

Винаги, когато имате от съвет, ние сме тук за вас, в Семейството на Pampers!

Сподели

Как да успокоим бебешките колики

Как да успокоим бебешките колики

Ако нито една техника не ви помага да успокоите вашето бебе, вероятно то страда от колики. Не се тревожете! Предлагаме ви няколко трика, с които да успокоите бебето и да осигурите малко тишина у дома.

Нормално е до тримесечна възраст бебетата да проявяват капризност, особено в периода между 18:00 ч. и полунощ. Ако техниките за успокояване като хранене, смяна на пелените, повиване и люлеене не спират плача на вашето бебе, то може би е част от онези 20% от бебетата, които страдат от колики.

Каквa e причината за бебешките колики?

Ако бебето ви има колики или плаче повече от обичайното, ще започнете да го забелязвате между втората и четвъртата седмица след раждането. Плачът ще се засилва в хода на деня, бебето ще свива и изпъва крачета и вероятно ще отделя газове.

Лекарите не знаят със сигурност какво причинява бебешките колики, но някои от възможните фактори са:

  • Недоразвита нервна система
  • Неспособност на бебето да се успокоява само
  • Медицински проблем като херния
  • Нещо в храната, която консумирате, дразни стомаха му (ако кърмите)

Как да успокоите плачещото бебе?

Може би най-мъчителното в бебешките колики е това, че изглежда нищо не може да успокои бебето. Това обаче не означава, че не трябва да опитвате! Ето няколко трика, които могат да намалят дискомфорта на бебето.

Люлейте го

Люлеенето на бебето в ръце или в люлка с някакъв бял шум за фон (например сешоар) действа успокояващо за бебето.

Разхождайте се с него в ръце

Подобно на люлеенето, това движение е много успокояващо, а и това, че е близо до вас може да помогне на бебето да се почувства по-добре.

Увийте го в одеяло

Увийте бебето в голямо тънко одеяло. Това ще му помогне да се почувства на топло, уютно и сигурно място.

Дайте му биберон

Биберонът не винаги помага, но за някои бебета смученето е много успокояващо.

Разтрийте гърба на бебето

Сложете бебето по корем върху коленете си и леко разтрийте гърба му с пръсти. Това може да намали напрежението в стомаха му.

Помислете за вашата диета

Ако кърмите, определени храни в диетата ви може да причиняват дискомфорт на бебето. Млечните продукти, кофеинът, зелето и различните видове лук са потенциални виновници за бебешките колики, затова се опитайте да ги изключите от менюто си един след друг, за период от няколко дни, за да разберете дали някой от тях е истинският виновник.

Не губете надежда

В момента може и да ви е трудно да го повярвате, но бебешките колики не траят вечно. След четвъртия месец коликите най-вероятно ще започнат да отминават - и всички ще бъдат много по-щастливи!

Коментари

Коментари за “Как да успокоим бебешките колики”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар