С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Мая и феята отиват на плаж

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Мая и феята отиват на плажМая беше на море с мама, татко, Тео и Зайо. Разбира се и малката фея беше с тях. Тя седеше на плажа и гледаше красивия кораб с бели платна, който плаваше в морето. Феята въздъхна.

“Какво има?” – попита Мая. “Толкова искам да плавам… но ме е страх самичка. Мога да падна зад борда, а това не бива да се случва с феите!” “Хм,” – замисли се Мая, “но ние нямаме лодка.” Феята въздъхна отново.

“Как да помогна на феята?”, зачуди се Мая. Тя винаги ми помага. Но, ние винаги си помагаме една на друга. Мая отиде при майка си и тя й сложи мъничко крем на върха на нослето. После се върна при феята и изведнъж й хрумна нещо.

“Знаеш ли,” – каза тя. “щом не можеш сама да отидеш да плаваш в открито море, ще направим така, че морето да дойде при теб. И ще ти намерим лодка.” “Наистина ли ще го направиш за мен?” – попита феята удивена.

Мая й разказа идеята си и феята много се зарадва. Заловиха се за работа. Направиха дупка в пясъка и канал от морето до дупката. Водата от морето се стече по канала и в дупката се образува чудесно езеро. Феята украси бреговете му с мидички и камъчета.

“Сега ни трябва лодка,” – каза Мая. Започнаха да търсят и накрая феята откри парче дърво, което изглеждаше подходящо. Мая го пусна във водата. Феята го докосна със своята магическа пръчица и в следващия момент в езерото заплува красива платноходка.

Мая и феята отиват на плаж

Двете се качиха в нея. “Толкова е забавно!” – възкликна феята, докато се носеха по вълните. Мая внимаваше тя да не падне във водата.

Изведнъж две морски кончета се появиха в езерцето заедно с няколко пъстри рибки. Те застанаха зад лодката и започнаха да я бутат. Феята пляскаше радостно с ръце. Мая се смееше – наистина беше много забавно. Но внимаваха рибките да не избутат лодката в канала и от там в морето.

Накрая феята и Мая благодариха на рибките. Те се върнаха обратно в морето, а Мая и феята дълго им махаха за довиждане.
 

Лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“ е инициатива в подкрепа на SOS Детски селища България, в която NIVEA ще дари на организацията по 30 стотинки за всеки закупен продукт от лимитираната серия.

Лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Мая и феята отиват на плаж”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Приказки"

Мая и феята подреждат стаята

Мая и феята подреждат стаята

“Днес ще правим нещо много забавно,” – каза мама след закуска, “но първо трябва...

Тео и Зайо строят къща

Тео и Зайо строят къща

Веднага след закуска Зайо грабна Тео и го дръпна настрана. “Трябва да говоря с...

Тео и Зайо си правят състезание

Тео и Зайо си правят състезание

Татко беше научил Тео да кара колело и той вече се справяше много добре със...

Червената Шапчица - детска приказка

Червената Шапчица - детска приказка

Имало някога едно малко сладко момиченце. То винаги ходело с шапчица от червено...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби