С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Тео и Зайо строят къща

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Тео и Зайо строят къща

Веднага след закуска Зайо грабна Тео и го дръпна настрана. “Трябва да говоря с теб,” – каза той със сериозно изражение. “Нещата не могат да продължават така!” “Как така?” – изненада се Тео.

“Ти си имаш твоя стая,” – каза Зайо. “Мая си има нейна. Зайците също трябва да си имат стая. Такъв е редът.” – замисли се Тео. “Какво ще кажеш да ти построим къща?” – попита Тео. “Чудесна идея!” – каза Зайо. “И аз това щях да предложа.” “Разбира се,” – въздъхна Тео, “зайците винаги имат предложения, нали?” “То се знае.” – отвърна Зайо.

Събраха всичко, което им трябваше за къщата на Зайо: голям кашон, цветни моливи и ножица. С нея изрязаха врата и прозорци на картона, както и голяма дупка, така че Зайо да може да излиза на покрива.

След това боядисаха стените на къщата в различен цвят и добавиха цветя и трева. Върху кашона Тео постави малка възглавничка, така че Зайо да може да се пече на слънце на покрива. Вътре сложиха по-голяма възглавница, на която да спи Зайо, защото той, разбира се, искаше да си има собствено легло.

След като се навечеря и си изми зъбите, Тео получи малко крем на върха на нослето. Зайо също, разбира се. Тео си легна, а Зайо скочи в новата си къща. “Страхотно е,” – каза Зайо, след като се настани удобно. “Мое собствено легло.” “Точно така.” – прозя се Тео.

Зайо се замисли, че всъщност е много удобно да спиш сам. Но нещо му липсваше. И то много. “Тук има прекалено много място,” – каза Зайо. “Вярно е,” – отвърна Тео, протягайки се изморено.

“Разбира се, ако бяхме заедно, можеше да си поиграем малко.” – каза Зайо замислен. “Или просто да заспим,” – отвърна Тео. “Леглото можеше да е ракета и сега да летим към Луната,” – предложи Зайо. “Сега със сигурност ти е мъчно, че не съм в леглото с теб, нали?” Тео не отговори.

“Леглото можеше да е състезателна кола и да печелим състезание,” – Зайо продължи нетърпеливо. “Предпочитам ракетата или пък лодка, с която да откриваме нови континенти…” – каза Тео. “Да, ние сме откриватели!” – Зайо се зарадва и набързо се озова в леглото на Тео.

“Сега вдигаме платната и отплаваме…” – прошепна Зайо, преди да заспи. Тео се усмихна и гушна Зайо в ръцете си.
 

Лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“ е инициатива в подкрепа на SOS Детски селища България, в която NIVEA ще дари на организацията по 30 стотинки за всеки закупен продукт от лимитираната серия.

Лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Коментари

Коментари за “Тео и Зайо строят къща”
Няма добавени коментари към тази статия
Добави коментар

Четете още от "Приказки"

Мая и феята подреждат стаята

Мая и феята подреждат стаята

“Днес ще правим нещо много забавно,” – каза мама след закуска, “но първо трябва...

Мая и феята отиват на плаж

Мая и феята отиват на плаж

Мая беше на море с мама, татко, Тео и Зайо. Разбира се и малката фея беше с...

Тео и Зайо си правят състезание

Тео и Зайо си правят състезание

Татко беше научил Тео да кара колело и той вече се справяше много добре със...

Червената Шапчица - детска приказка

Червената Шапчица - детска приказка

Имало някога едно малко сладко момиченце. То винаги ходело с шапчица от червено...


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби