Задушено пиле с гъби и сметана

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Задушено пиле с гъби и сметана

Възраст: за цялото семейство
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 1 пиле, 100 гр. гъби, 8 - 10 малки главички кромид лук, 2 супени лъжици топено краве масло, 1 чаена чаша бяло вино, 1/2 чаена чаша сметана, сол, магданоз, 1/2 лимон, черен пипер.

Приготовление: Целите главички лук и гъбите се задушават в маслото (е ако са по-големи, можете да ги нарежете). Прибавете пилето, нарязано на порции, полейте с виното, посолете и поръсете с черен пипер. Захлупете плътно съда с ястието (може и с фолио) и задушете на слаб огън, докато месото омекне. Преди да стане готово, сипете сметана. Поднесете ястието горещо, гарнирано с резенчета лимон и стръкчета магданоз.  

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби