Продукти: 400 гр. телешка кайма, 1 глава лук, 3 - 4 картофа, 1 резен зеле, 1 тиквичка, зелен фасул, 2 домата, 1 яйце, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, магданоз, червен пипер, со;, 4 супени лъжици олио.
Приготовление: Нарежи на дребно лука и го задуши в мазнината. Запържи и каймата с настърганите домати и малко вода, ако е нужно. Подправи с червен пипер и сол. Нарежи на дребно останалите зеленчуци и ги добави последователно (според това колко бързо ще се сварят). Задуши до омекване и пълно изпаряване на течността. Поръси сместа със ситно нарязания магданоз, разбъркай я и я изсипи в намазаната с олио тавичка. Запечи мусаката във фурна на умерена температура. От яйцето, брашното и киселото мляко направи заливка на ястието и запечи да зачерваване.