Пълнен шаран с домати

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Пълнен шаран с домати

Възраст: за цялото семейство
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 1 едър шаран - от 1,5 до 2кг., 6-7 големи хубаво узрели домата (или 1,3кг от консерва), 3 глави лук, 1 глава чесън (пресован),1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. черен пипер, 1/2 ч. л. сух риган, 1 връзка магданоз, 2 с. л. мед (или захар), 1 лимон

Начин на приготвяне: Шаранът се чисти през гърба - не през корема - разрязва се по гръбнака и се изваждат вътрешностите от там. Така се отваря повече място за пълнежа. Осолява се и се оставя за един час.

 За плънката: 2 от доматите се задушават с 1 глава едро нарязан лук, ситно нарязания магданоз, едната лъжица мед и сока на половиния лимон + до омекване. Без мазнина!!!

Останалите домати и лукът се нарязват на съвсем ситно, овкусяват се с останалите подправки и се изсипват в подходяща (дълга или голяма) тава. Върху тях се поставя шаранът и се пълни със задушените домати и лук. Пече се във фурна на 220 градуса за около час. Вади се и се махат кръгчетата домат. Шаранът се обръща с помощта на лопатки, за да се изпече от другата страна, като отгоре се покрива с тънки парчета от останалия лимон, кръгчета лук или домат. Пече се още 30-40 мин., до изпаряване на течността от доматите (трябва да останат като пюре), при нужда се включва фурната само на долно печене.

Рецептата е на мама mar4eto1976

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби