Продукти:
- 300 гр макарони (буквички или кус кус)
- 100гр спанак
- 100гр коприва
- 2-3 перца зелен лук
- 1-2 супени лъжици смлени орехи
- сол
- черен пипер
- 2 супени лъжици брашно
- 300гр прясно мляко
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват. Спанакът, копривата и зеленият лук се задушават заедно до пълна готовност. След това зеленият сос се подправя с малко сол, смлени орехи и черен пипер по желание.
За получаване на белия сос брашното се запържва в малко мазнина, прибавя се млякото и се вари на слаб огън до сгъстяване.
След като са сварени макароните се сипват в тавичка и се заливат първо със зеления, после с белия сос. Не се бърка, оставя се на пластове. Най-отгоре може да се настърже малко кашкавал. След това тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса около 20-30мин. Маха се фолиото и се допича за още 10-ина минути.
18. 03. 2011 / Маргарита Соколова
Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и може да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!