Руло "Вики"

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Руло "Вики"

Възраст: след 18 месеца
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти:  500 гр. кайма, 50 гр.  шунка, 2 яйца, 1 филия сух хляб, 1/2 чаена чаша адаптирано мляко, 2 сварени моркова, 1 супени лъжици консервиран или задушен в масло и пасиран грах, 2 кисели краставички, нарязани на много ситни квадратчета, 2 супени лъжици масло, галета, сол на вкус, 100-150 гр. настърган кашкавал, три сварени яйца

Приготвяне: Каймата се омесва като за кюфтета, с накиснатия в млякото хляб, едно цяло яйце, един жълтък и сол. Сместа се оставя да отлежи половин час на хладно, след което се разстила върху намокрена кърпа или домакинско фолио. На два пръста от края на сместа се слагат пасирания грах, нарязаната на много ситно шунка, нарязаните кисели краставички и сварените моркови. Върху тази смес се слагат едно до друго по дължина две - три сварени яйца. С помощта на фолиото или кърпата от каймата и плънката се оформя руло, което се слага в намазана с мазнина продълговата форма, намазва се отгоре с разбития белтък на едното сурово яйце, поръсва се леко с галета, полива се с две супени лъжици разтопено краве масло и се пече в умерена фурна около 15 минути. След като рулото е полуизпечено, се набожда на няколко места с вилица и се допича.

Докато е още топло, рулото се наръсва с настъргания кашкавал. Оставя се да изстине и се нарязва на филии, които се сервират с подходяща гарнитура от пасирани варени картофки.

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби