Испански омлет

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Испански омлет

Възраст: след 12 месеца
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 400 г. картофи, обелени и разполовени, 1 супена лъжица зехтин, 1 средно голяма глава лук, нарязана на тънки резенчета, 6 яйца, щипка сол.

Начин на приготвяне: Картофите се сваряват докато омекнат. Изваждат се от водата и се оставят да се охладят, след което се нарязват на тънки резенчета. Зехтинът се нагрява в тигана и в него се изсипва лукът. Запържва се на умерена температура за около 10 минути докато омекне и стане златист. Яйцата се разбиват в купа с една супена лъжица студена вода и подправките. Картофените резенчета се изсипват в тигана и се разпръскват равномерно, а отгоре се излива яйчената смес. Огънят се намалява, а омлетът се пържи до златисто. След това се слага за няколко минути във фурната, докато покафенее.

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби