Цариградски кюфтета

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Цариградски кюфтета

Възраст: след 12 месеца
Тип: основни

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай

Продукти: 50 гр. кайма, 4 гр. ориз, 10 гр. лук, 3 гр. брашно, 5 гр. масло, 30 гр. домати (или 3 гр. доматено пюре), съвсем малко яйце, магданоз и чубрица по желание.

Начин на приготвяне: Към каймата се прибавят полусвареният ориз, нарязаният лук, магданозът и яйцето. Посолява се и се омесва добре. От сместа се омесват кюфтета с големината на орех, пускат се във вряща солена вода и се варят докато омекне оризът и се свари каймата. Прибавя се размитото с вода доматено пюре (или настърганите домати), размитото с малко студена вода препечено брашно и като заври, се пускат кюфтетата, маслото и ври още 10 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и чубрица.

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби