Продукти: 50 гр. кайма, 4 гр. ориз, 10 гр. лук, 3 гр. брашно, 5 гр. масло, 30 гр. домати (или 3 гр. доматено пюре), съвсем малко яйце, магданоз и чубрица по желание.
Начин на приготвяне: Към каймата се прибавят полусвареният ориз, нарязаният лук, магданозът и яйцето. Посолява се и се омесва добре. От сместа се омесват кюфтета с големината на орех, пускат се във вряща солена вода и се варят докато омекне оризът и се свари каймата. Прибавя се размитото с вода доматено пюре (или настърганите домати), размитото с малко студена вода препечено брашно и като заври, се пускат кюфтетата, маслото и ври още 10 минути. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и чубрица.