С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Мартеница

Резултати за мартеница (7)

Баба Марта води пролетта

Баба Марта води пролетта

В народните представи с пристигането на Баба Марта идва и пролетта. Или иначе казано, време е за светкавично „пробуждане“ и много усмивки :). Готови ли сте да посрещнете Баба Марта? Заредете се с много идеи и настроение , за да бъде празникът тържествен и запомнящ се.

Пижо и Пенда са на изчезванe

Пижо и Пенда са на изчезванe

Традиционната българска мартеница "Пижо и Пенда", оплетена от бял и червен конец, се среща все по-рядко...

Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта!

Всяка година на 1 март българите се окичват с бяло-червени мартеници - за здраве, за радост и...

С дъх на пролет

С дъх на пролет

В народните представи с пристигането на баба Марта идва и пролетта. Или време е за светкавично „пробуждане“ и много усмивки :). Готови ли сте да посрещнете баба Марта? Заредете се с много идеи и настроение , за да бъде празникът тържествен и запомнящ се.

Мартенички, мартенички - за големи и мънички!

Мартенички, мартенички - за големи и мънички!

Люта или слънчева, Баба Марта идва с по-дълги дни и разбира се - с повече време за игри :). Ако все още ти се струва студено за неколкочасови приключения навън, наближаващият празник е идеалното решение за безброй забавления у дома. Около втората годинка децата са достатъчно големи, за да се увлекат по правенето на мартенички, стига мама да го превърне в забава.

Да направим мартенички

Да направим мартенички

Посрещнете пролетта с усмивки и с красиви мартенички, изработени с помощта на малките палавници.

1 март - Честита Баба Марта!

1 март - Честита Баба Марта!

Всяка година, на 1 март българите посрещат Баба Марта като се окичват с бяло-червени мартеници.За здраве, за радост и в очакване на края на зимата и настъпването на пролетта. Колко е древна тази българска традиция, едва ли някой може да каже.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби