С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Биохимичен Скрининг

Резултати за биохимичен скрининг (12)

Амниоцентеза

Амниоцентеза

Преди да вземете решение за амниоцентеза (вземане на околоплодна течност) е добре да знаете, че макар и да ти е препоръчана, тази манипулация не е задължителна.

Какво трябва да знаеш за ехографското изследване

Какво трябва да знаете за ехографското изследване

Ехографските прегледи са важни за проследяването на бременността.

Термин

Термин - кога точно ще се появи бебето

Кога точно ще се появи малкото човече, това е въпрос, който много често се върти в главите на бъдещите родители. Истината е, че по учебник точната дата е условно понятие и към нея може да се прибавят или извадят две седмици.

Подготовка за раждане

Подготовка за раждане

Бременността и раждането са най-висшия дар и привилегия на жената.

Какво представлява биохимичния скрининг при бременните?

Какво представлява биохимичния скрининг при бременните?

Раждането на здраво дете е мечта за всяка майка. Съвременната медицина дава все повече възможности да разберете какви са шансовете това да се случи

Задължителни изследвания през бременността

Задължителни изследвания през бременността

Вижте какви са задължителни изследвания през бременността. Бъдещата майка и бебето са под постоянно лекарско наблюдение през 9-те месеца. Бъди стриктна към консултациите при акушер-гинеколога и към необходимите изследвания през бременността, за да бъдеш спокойна, че всичко е наред – както за теб, така и за малкото съкровище.

Пренатална диагностика

Пренатална диагностика

Чрез какви изследвания мога да съм сигурна, че бебето не е застрашено от генетични нарушения? С напредъка на медицинската генетика, биохимията, молекулярната биология и усъвършенстване на техническите средства става възможна ранната диагностика на вродените аномалии.

Многоводие при бременност - трябва ли да се притеснявам?

Многоводие при бременност - трябва ли да се притеснявам?

Въпрос: Бременна съм в 17 г.с. и ми поставиха диагноза многоводие? Какво означава това и опасно ли е за мен и бебето?

Ранни тестове за генетични аномалии у плода

Ранни тестове за генетични аномалии у плода

„Здраво ли ще е бебето ми?" е един от най-тревожните въпроси, който всяка бъдеща майка си задава. И, разбира се, започва да търси всякакви възможности за ранни тестове за хромозомни аномалии.

Преждевременното раждане, превенция и рискове

Преждевременното раждане, превенция и рискове

Преждевременните раждания в България през последните две години са 7.9% по данни на Националния статистически институт. Повече от 6000 семейства са преживели тревогата от ранната поява на детето си през изминалата година. За да не се стигне до този тревожен момент много важно е доброто планиране на бременността, проследяването й от специалист акушеро-гинеколог и профилактиране на всички рискови фактори, които могат да доведат до преждевременна поява на бебето.


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби